Gelderse rookworst met de wolf vervaardigd

Ingrediënten:

  • 7 gram Gelderse rookworst (7-9 gram)
  • 5 kilogram Varkensvlees II
  • 5 kilogram Kinnebakken
  • 16 gram Colorozo
  • 150 gram Marinette-blank

Bereidingswijze

  • Maal het vlees door de 3 mm plaat.
  • Meng er de kruiden en het zout door.
  • Voeg vervolgens Marinette-blank toe en meng het geheel tot er een goede binding ontstaat; eindtemperatuur van het deeg minimaal 8 graden.
  • Afstoppen in een varkensdarm.
  • In de rook omkleuren, drogen en goudgeel laten roken.
  • Indien gebroeid wordt: 30 minuten bij 75ºC tot een kerntemperatuur avn 70ºC.

Bereidingswijze

  • Om de goudgele kleur te behouden adviseren wij 100 gram Rookpoeder forwu per kilo zaagmeel toe te voegen.
Print dit recept